Ten nej (povídka)

Na dolní zastávce v Lobčicích je opravdu strašně moc veliký nápis, vytvořený patrně pomocí lihového fixu: Denda Dobeš je nejkrásnější kluk na světě!!! 
Dendu neznám. Pár holek mi kdysi tvrdilo, že nejkrásnější na světě je Justin Bieber. Jenže od té doby uplynulo přeci jen pár let, možná už trochu zošklivěl. Napadlo mě, jaká je škoda, že u toho nápisu není i Dendova fotka. Nejlépe dvě. Portrét a jedna v plavkách. Hned by bylo aspoň o chlup jasnější, jestli to tvrzení není kapku přehnané. Okolo se nacházelo i pár menších nápisů, ale většinou jen vulgarismy, nebo jsem jim přes veškerou snahu příliš neporozuměl. 

Mělo mi to za minutu jet, tak jsem vyšel ven před zastávku. Tam stála klasická plakátovací plocha. Z jejího obsahu se zdálo zřejmé, že se ve čtvrtek v Březí koná bazar, zaběhl se pět let starý kokršpaněl slyšící na jméno Ringo a příští sobotu bude v místním klubu hrát blacmetalová formace Prdy z nudy. Tedy Prdy z nudy je překlad do českého jazyka. Nechci se chlubit, ale latinsky umím už poměrně zdatně. Dole na plakátu Prdů bylo modrým propisovačem připsáno: Milena Holubcová je kurva. Zájemci o kuřbu volejte 737 682 523. 

Autobus měl nakonec přesně tři minuty a dvacet sekund zpoždění. Řidiči to bylo asi líto, zřejmě se ho snažil dohnat, a proto výrazně překračoval povolenou rychlost. Když jsem vystoupil, čekala na mě už sestra, u které jsem měl bydlet. Šli jsme k ní. Když jsme se navečeřeli, požádal jsem ji o zapůjčení telefonu. Sestra byla velmi ochotná a na důvod se nevyptávala. 
Vytočil jsem číslo. Na druhé straně se čtyřikrát ozval vyzváněcí tón a potom: „Áno." 
Další rozhovor probíhal následovně: „Tady Roman Šiška, vy jste Milena Hulubcová?" 
„Áno, co potřebujete?" 
„Chci se vás zeptat, znáte Dendu Dobeše?" 
„Jó, Denise znám, bydlí tady kousek. Proč? Co je s ním?" 
„Jsem rád, že ho znáte. To totiž musíte vědět, jestli je tím nejkrasnějším klukem na celém světě." 
„To má být nějaká sranda? Nejste z rádia?" 
„Ne. Napadlo mě, že když jste kurva, tak máte o mužích určitě přehled a mohla byste to vědět." 
„Debile vylízanej!" zakřičela, potom zavěsila a další telefonáty nepřijímala. 

Netuším, co bylo špatně. Možná jsem se měl nejdřív zeptat na tu kuřbu. Třeba bych pár cigaret vydržel. Jen mě prostě zajímalo, jestli je Denda momentálně nejkrasnějším klukem planety, nebo pořád ještě tamten Justin, nebo jestli už náhodou nejsou oba dva dávno passé. 

Nejspíš lidem vážně nerozumím a tak jsem sestře vrátil mobil a rovnou požádal, aby mě přivezla zpátky. Vy Dendu, hádám, asi neznáte, že pane doktore?


Komentáře

  1. Tak přemýšlím, na čí straně je ta osudná chyba? :-D http://img.csfd.cz/files/images/user/profile/160/270/160270568_3277c9.png

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé...já to mám celé v okýnku...jen mi to divně rozdělilo slova...zítra to zkusím opravit:)

      Vymazat
  2. blac(k)metalová
    jste Milena Hulubcová?" - poprvé píšeš Holubcová
    nerozumím(čárka) a tak jsem
    neznáte, že(čárka) pane doktore?

    Tahle povídka plyne. Žádné odchylky, excesy, mohla by plynout dál, ale k ničemu by to nebylo. Je hezky normální, klidná... ad absurdum.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Určitě znáš i praštěnější stránky.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brány

Čáp u Vran